20 Nisan 2007 Cuma

gaziantebin meşur yemekleri

PATLICAN KEBABI
MALZEME;
1.5 kg. iri Kemer patlıcan
1 kg. az yağlı kıyma
5-6 adet domates
5-6 adet yeşilbiber
Karabiber
Tuz

Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir.Bu arada kıyma,tuz ve karabiber iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır,elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir.Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir.Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir.5-10 dakika sonra servis yapılır.


KÜLBASTI


MALZEME;

1 kg. dana bonfile

1 adet domates

1 baş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Zeytinyağı

Kuru nane,karabiber,tuzPulbiber


Dana bonfile 200 gr. halinde 5 parçaya bölünür.Muşta ile dövülerek yastılanır.Domates ve sarımsak ezilir.Biber salçası, pul biber,zeytinyağı,nane,karabiber,ezilmiş domates ve sarımsak karıştırılır ve et ile terbiyelenir.Terbiyelenen et ızgarada pişirilir.Servise sunulur.

CAĞIRTLAK KEBABI


MALZEME;
150 gr kuzu ciğeri(4 şiş)
30 gr ciğer çözü (ciğer yağı)
Piyaz Malzemesi:
1 tutam maydanoz, 1 adet küçük baş kuru soğan.
Yetercince tuz, karabiber,kimyon
Sumak ekşisiKırmızı pul biber.

Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. ciğer çözüde aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir.Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince doğranır,sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon atılır.konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.



YENİ DÜNYA KEBABI
MALZEME;
500 gr. yenidünya
500 gr. az yağlı kıyma
Tuz
Karabiber

Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.Yeni dünyaların iri olanları seçilir ve ortadan kesilerek çekirdekleri çıkartılır.Şişe bir yenidünya bir köfte saplanarak mangalda pişirilir ve servis yapılır
TABİKİ ARKADAŞLAR GAZİ ANTEP MUTFAĞI BINLARLA SINIRLI DEĞİL GENİŞBİR BİLGİYE SAHİP OLMAK İSTİYORSANIZ www.gaziantep.net GİRERSENİZ BURDA DAHA AYRINTILI BİR ŞEKİLDE YEMEK ÇEŞİTLERİNİ BULABİLİRSİNİZ


Hiç yorum yok: