23 Nisan 2007 Pazartesi

ŞIRNAKTAN GÜNCEL HABERLER



23 04 2007 Pazartesi
Şırnak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında başlanan kutlama törenine Şırnak Valisi Selahattin APARI, Tümen komutanı Ahmet YAVUZ, Belediye Başkanı Ahmet ERTAK, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan ARSLAN, İl Emniyet Müdürü Salih GÖKALP, Tüm Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından Valiliğe geçen Şırnak Valisi Milli Eğitim Müdürü Ömer BİRLİK, Mehmetçik İlköğretim Okulundan öğrenciler Emine SEKİN ve İsmail DURMAZ’ ı makamında kabul etti. Öğrencilerden Emine SEKİN Vali Makamına oturarak Şırnak Valisini temsil ederek, Vali olsaydım elektrik, yol, su, eğitim ve fakülte konularında Şırnak halkına hizmetler verirdim dedi. Küçük Vali, Vali Selahattin APARI ile bir süre sohbet etti. Buradan Stadyuma geçen Küçük Vali Emine SEKİN, Vali APARI ve beraberindekiler 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde yapılan gösterileri izlediler. Çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilerden 1. lere ödüllerini Vali APARI, 2.lere Tümen Komutanı YAVUZ, 3.lere Belediye Başkanı ERTAK verdi. Program bitiminde protokol üyeleri günün anlamına binaen stadyum çevresine ağaçlandırma çalışmalarına katıldılar.
Şırnak Valisi Selahattin Aparı’ nın 23 Nisan Mesajıdır


23 04 2007 Pazartesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.“ Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın ülkemize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum “
Şırnak Valisi Selahattin Aparı’nın Ebeler Haftası Kutlama Mesajı


23 04 2007 Pazartesi
Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmektedirler. Ağır fedakarlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir.Bu duygularla, tüm ebelerimizin, Ebeler Haftasını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.
Kültür Merkezinde İlk Tiyatro
23 04 2007 Pazartesi
Adım Tiyatrosunun “Dikkat Aile Var” adlı tiyatro oyunu Şırnaklı Tiyatro severlerle buluştu.Kültür merkezinde gösterime giren tiyatro oyununa Şırnak Valisi Selahattin APARI, Tümen Komutanının eşi Lütfiye YAVUZ İl Emniyet Müdürü Salih GÖKALP ve eşi Handan GÖKALP, , Kültür ve Turizm Müdürü M.Sadık ÇELİK, öğrenciler ve tiyatro severler katıldı. Şırnak Valisi Selahattin APARI tiyatro gösterisinin ardından oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti. Vali APARI “Kültür Merkezimiz de ilk kez tiyatro gösterisi düzenledik. Bundan sonra Şırnaklı sanatseverlerimize bir çok etkinlikler gerçekleştireceğiz. Şırnak Halkımızı tiyatro ile buluşturduk, buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi. Haluk IŞIK’ın yazdığı Zafer KAYAOKAY’ ın yönettiği ve Adım Tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunda, televizyonlarda yayınlanan dizi ve magazin programlarından etkilenen aile bireylerinin başlarına gelen dramatik konular anlatıldı.


21 04 2007 Cumartesi
21 Nisan 2007 günü saat:11.00 sıralarında İlimiz Ali Gaffar Okan Cad. Ömerli Sok. girişinde 8-10 yaşlarında iki çocuğun boş arazide buldukları bir parçayla oynadıkları ve taşla ezmeye çalıştıkları sırada patlaması neticesinde yaralanan S.Ş., H.Ö. ve olay yerinden geçmekte olan M.S.B., A.K., isimli şahıslar yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Yaralılardan S.Ş. isimli çocuk hastanede vefat etmiş, diğer yaralıların tedavilerine devam edilmektedir. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir.
Teslim Olmalar Artarak Devam Ediyor


21 04 2007 Cumartesi
19 Nisan 2007 günü pkk/kongra-gel terör örgütü mensubu dört terörist, terör örgütünden kaçarak Şırnak İli Silopi İlçesinde Güvenlik Güçlerine kendiliğinden, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.
Bir Terör Örgütü Mensubu Etkisiz Hale Getirilmiştir


18 04 2007 Çarşamba
18 Nisan 2007 tarihinde, Şırnak İli Küpeli Dağı bölgesinde, Güvenlik Güçlerince icra edilen operasyonlar esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, bir T.Ö. mensubu iki adet el bombası ve bir adet el dürbünü ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Komuoyuna saygıyla duyurulur.
Şırnakta Terör Örgütüne Darbe


13 04 2007 Cuma
13 Nisan 2007 tarihinde, Şırnak ili Bestler Dereler bölgesinde, Güvenlik Güçlerince icra edilen operasyonlar esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmış, teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, bir T.Ö. mensubu iki adet el bombası ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Komuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok: